Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011
''ΚΟΡΜΟΣ'' (Γλυκό)
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους,απ'οπου κι'αν είστε! Σήμερα θα σας δείξω μία συνταγή μου...γλυκό κορμός αλλα...Ναταλία!!!
Τα υλικά είναι τα εξής:
4 πακέτα μπισκότα παπαδοπούλου
1 κουτί κακάο(δεν το βάζουμε όλο)
1 πλάκα βούτυρο (η στο μπόλ)
2 μικρές βανίλιες
1 σακούλα άχνη ζάχαρη
Λιγο κονιάκ(προαιρετικό) η άν θέλουμε βάζουμε χυμό πορτοκάλι
1/2 λίτρο και ίσως λιγο παραπάνω γάλα
Ξεκινάμε (σπάζοντας) και τα 4 πακέτα μπισκότα παπαδοπούλου μέσα σε ένα μπόλ.
Ρίχνουμε ολο το βούτυρο,τις βανίλιες,απο το κακάο ρίχνουμε αρκετό αλλά οχι όλο το πακέτο για να μην είναι πικρό το γλυκό μας(εγώ το θέλω αρκετά γλυκό)
βάζουμε όλη την σακούλα άχνη,και προσθέτουμε λίγο κονιάκ..
Στο τέλος ρίχνουμε και το γάλα.
Ανακατεύουμε καλά καλά με το χέρι μας μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Παίρνουμε την λαδόκολλα και την απλώνουμε σε ένα τραπέζι.(εγώ βάζω 2 φύλλα για να είναι σταθερό) και ρίχνουμε όλο το μείγμα.πασπαλίζουμε με τρούφα της επιλογής μας,το τυλίγουμε με λαστιχάκια και το βάζουμε στην κατάψυξη.Μετά από λίγες ώρες είναι έτοιμο το γλυκό μας.
Μικρά κολπάκια:
Αν δεν θέλουμε να κάνουμε κανονικό κορμό,μπορούμε να φτιάχνουμε μπαλάκια με το μείγμα και να τα ρίχνουμε σε ένα μπόλ με τρούφα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου