Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κάνοντας κλικ στο κουμπί «ΕΔΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ» Μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας η τις παρατηρήσεις σας..!

FB Profile

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Τα πάντα για το YouTube




Το YouTube, από την ημέρα που ξεκίνησε τη λειτουργία του αναπτύσσεται ραγδαία. Έχει γίνει ο δημοφιλέστερος προορισμός για παρακολούθηση online βίντεο και συνεχίζει να μεγαλώνει προσθέτοντας νέες υπηρεσίες και δυνατότητες για τους χρήστες του. Σε αυτό το άρθρο θα δείτε τον πλήρη οδηγό για το YouTube, ο οποίος περιλαμβάνει tips,tricks,hacks και εφαρμογές. Απολαύστε...

Download

Σε αυτή την ενότητα θα δούμε διάφορα εργαλεία και εφαρμογές για λήψη βίντεο αλλά και μουσικής από του Youtube.

Πως κατεβάζω βίντεο από το YouTube ;

Είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση των χρηστών του YouTube. Ήδη έχουμε καλύψει σε ένα άρθρο μας πως θα κάνετε εύκολα και γρήγορα λήψη βίντεο από το YouTube με τη χρήση ενός πρόσθετου για Mozilla Firefox. Σε ένα άλλο άρθρο μας καλύψαμε την λήψη μιας ολόκληρης λίστας από βίντεο πάλι με τη χρήση ενός πρόσθετου για Mozilla Firefox.

Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι πολλοί τρόποι να κατεβάσετε βίντεο από το YouTube. Οι δύο γρηγορότεροι τρόποι είναι:

  1. Να προσθέσετε τη λέξη kiss μπροστά από τη διεύθυνση του βίντεο που θέλετε να κατεβάσετε. (π.χ. http://www.kissyoutube.com/watch?v=wlYYf-vkDB8)
  2. Να αντικαταστήσετε το γράμμα "y" με τον αριθμό 3 στη λέξη YouTube. (π.χ. http://www.3outube.com/watch?v=wlYYf-vkDB8)

vdownloader

Επίσης, υπάρχουν εφαρμογές που μπορείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας για τη λήψη βίντεο. Μερικές από αυτές είναι : Orbit Downloader, VDownloader και VideoSlurp για Windows και Free YouTube Downloader για MAC.

Υπάρχει κάποια εντολή για λήψη βίντεο από τη γραμμή εντολών ;

Ναι υπάρχει, ονομάζεται Cclive και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από χρήστες Linux.

Πως κατεβάζω τον ήχο ενός βίντεο από το YouTube σε mp3;

Εάν έχετε βρεί ένα βίντεο αλλά θέλετε να κατεβάσετε μόνο τον ήχο του βίντεο (π.χ. από κάποιο videoclip ) σε mp3 τότε η σελίδα Video2mp3 είναι η λύση. Είναι μια online εφαρμογή στην οποία αντιγράφεται την διεύθυνση του βίντεο από το YouTube και σας το μετατρέπει σε αρχείο ήχου mp3. Υπάρχει επίσης και το πρόσθετο YouTube to Mp3 addon για τους χρήστες Firefox.

Εάν θέλετε να κατεβάσετε σε διαφορετική μορφή από mp3, όπως mp4,AVI, WMV κτλ., υπάρχουν οι online υπηρεσίες Gazzump και Vixy.

Πως κατεβάζω βίντεο από το YouTube σε High Definition ;

Τα δύο τελευταία σχεδόν χρόνια το YouTube μπορεί και αναπαράγει βίντεο σε υψηλή ποιότητα (HD). Εάν θέλετε να κατεβάσετε ένα βίντεο σε High Definition κατεβάστε την δωρεάν εφαρμογή YouTube HD Transfer.

Αναπαραγωγή

Πλήρης οδηγός YouTube : Τα καλύτερα Tips, Tricks και Hacks

Η αναπαραγωγή βίντεο στο YouTube είναι πολύ απλή, πατάτε Play και το βίντεο ξεκινάει. Σε αυτή την ενότητα θα δείτε μερικά χρήσιμα κολπάκια για την αναπαραγωγή βίντεο.

Πως βλέπω ένα βίντεο στο YouTube ενός τραγουδιού μαζί με τους στίχους;

Εάν θέλετε να βλέπετε το videoclip ενός τραγουδιού και δίπλα του στίχους του, επισκεφθείτε τη σελίδα YouLyrics.

Πως ενεργοποιώ την αυτόματη επανάληψη για ένα βίντεο στο YouTube;

Εάν ένα βίντεο σας αρέσει πάρα πολύ και θέλετε να το βλέπετε ξανά και ξανά, το να πατάτε συνέχεια Play κάθε φορά που τελειώνει είναι κουραστικό. Η σελίδα TubeReplay δίνει τη λύση. Απλά αντιγράψτε τη διεύθυνση του βίντεο και απολαύστε.

Πως βλέπω ένα βίντεο στο YouTube χωρίς τα υπόλοιπα εργαλεία γύρω από το βίντεο;

Για να δείτε ένα βίντεο σε καθαρό περιβάλλον επισκεφθείτε τη σελίδα Quietube. Καθαρίζει τα πάντα γύρω από το βίντεο με αποτέλεσμα να βλέπετε το βίντεο σε μια σελίδα με λευκό φόντο.

Πως μπορώ να δώ ένα βίντεο στο Youtube από κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και μετά;

Εάν θέλετε να δείτε ένα βίντεο, στο οποίο η δράση ξεκινάει από το χρονικό σημείο 3:24 τότε προσθέτετε στο τέλος της διεύθυνσης του βίντεο "#t=ΧmΥs" όπου Χ τα λεπτά και Υ τα δευτερόλεπτα. (π.χ. http://www.youtube.com/watch?v=wlYYf-vkDB8#t=3m24s)

Επειδή όμως είναι εύκολο να το ξεχάσετε, υπάρχει η online εφαρμογή που το κάνει για εσάς και ονομάζεται YouTubeTime.

youtubetime

Πως κάνω link ένα βίντεο του YouTube από κάποια χρονική στιγμή και μετά;

Η απάντηση είναι ακριβώς η ίδια με την παραπάνω. Απλά γράφετε το link του βίντεο και στο τέλος προσθέτετε "#t=ΧmΥs" ή χρησιμοποιείτε την υπηρεσία YouTubeTime.

Πως ρυθμίζω το YouTube να αναπαράγει τα βίντεο πάντα σε HQ;

Εάν θέλετε τα βίντεο στο YouTube να αναπαράγονται πάντα σε υψηλή ποιότητα, τότε θα πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας YouTube, να κάνετε κλίκ εδώ - http://www.youtube.com/account#playback/quality και να επιλέξετε "Always play HD when switching to fullscreen (when available)".

Πως θα απενεργοποιήσω την αυτόματη αναπαραγωγή στα βίντεο του YouTube;

Η αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο YouTube είναι μερικές φορές ενοχλητική, ιδίως όταν η σύνδεση μας στο internet είναι αργή. Για να την απενεργοποιήσετε, εγκαταστήστε το πρόσθετο Stop Autoplay για Firefox ή το Stop Autoplay for YouTube για Chrome.

Πως βλέπω τα αρχεία βίντεο FLV στον υπολογιστή μου;

Η προεπιλεγμένη μορφή των βίντεο που κατεβάζετε από το YouTube είναι σε μορφή FLV. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή VLC media player η οποία παίζει τους περισσότερους τύπους αρχείων βίντεο.

Πως παρακολουθώ βίντεο από το YouTube στην τηλεόρασή μου;

Εάν έχετε τον υπολογιστή σας ή κάποια άλλη συσκευή με πρόσβαση στο internet συνδεμένα με την τηλεόρασή σας, τότε επισκεφθείτε τη σελίδα youtube.com/xl η οποία έχει βελτιστοποιηθεί για την καλύτερη περιήγηση και απόδοση των βίντεο στις μεγάλες LCD τηλεοράσεις.

Youtube xl

Πως βλέπω βίντεο στο YouTube σε HTML5 ;

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε την πολυσυζητημένη HTML5 και να βλέπετε τα βίντεο στο YouTube χωρίς χρήση flash, τότε επισκεφθείτε τη beta έκδοση του YouTube για HTML5 εδώ.

Πως μπορώ να δώ βίντεο στο YouTube τα οποία είναι ακατάλληλα για ανήλικους χωρίς να συνδεθώ;

Το YouTube χαρακτηρίζει ορισμένα βίντεο ως ακατάλληλα για ανήλικους, και έτσι απαιτεί από τους χρήστες να συνδεθούν και να επιβεβαιώσουν την ηλικία τους. Εάν δεν θέλετε να περνάτε από αυτή τη διαδικασία, τότε προσθέστε το "nsfw" μπροστά απο το youtube. (π.χ. http://www.nsfwyoutube.com/watch?v=wlYYf-vkDB8)

Πως μπορώ να ρυθμίσω το YouTube να είναι ασφαλές για τα παιδιά ;

Στην παραπάνω ερώτηση είδαμε πως μπορούμε να αποφεύγουμε την επιβεβαίωση ηλικίας στα ακατάλληλα βίντεο του YouTube. Εάν όμως δεν θέλουμε τα παιδιά μας να παρακολουθούν ακατάλληλα βίντεο, το YouTube έχει την επιλογή της ασφαλής λειτουργίας γι'αυτό το λόγο. Δείτε πως λειτουργεί στο παρακάτω βίντεο.

Πως μπορώ να βλέπω ταυτόχρονα δύό βίντεο από το YouTube το ένα δίπλα στο άλλο;

Η σελίδα YouTube Doubler δίνει τη λύση.

Δεν μπορείτε να δείιτε βίντεο στο YouTube επειδή η σύνδεσή σας είναι πολύ αργή;

Εάν η συνδεσή σας είναι πολύ αργή για να δείτε βίντεο στο YouTube, τότε δοκιμάστε την νέα υπηρεσία του Youtube Feather Beta, η οποία είναι καόμα σε πειραματικό στάδιο αλλά υπόσχεται ότι θα καλύψει τους χρήστες με αργή σύνδεση.

Υπάρχουν ταινίες στο YouTube τις οποίες μπορώ να παρακολουθήσω online ;

Και βέβαια. Το YouTube φιλοξενεί αρκετούς τίτλους ταινιών χωρισμένες σε κατηγορίες και μπορείτε να τις παρακολουθήσετε online. Επισκεφθείτε τη σελίδα youtube.com/movies.

Youtube movies

Uploading

3 ερωτήσεις για ανέβασμα βίντεο ή μουσικής στο YouTube.

Πως ανεβάζω αρχεία βίντεο στο YouTube;

Ένα πολύ καλό πρόσθετο για να ανεβάζετε αλλά και να κατεβάζετε βίντεο από το YouTube είναι το Firefox Universal Uploader.

Πως ανεβάζω βίντεο στο YouTube με e-mail;

Εάν συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο YouTube και κάνετε κλίκ στο http://www.youtube.com/account#mobile θα δείτε ότι σας δίνει μια μοναδική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να μπορείτε να ανεβάζετε βίντεο από τις φορητές συσκευές σας. Αυτή τη διεύθυνση μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και από το σταθερό υπολογιστή σας στέλνοντας συνημμένα τα βίντεο στο YouTube. τα αρχεία πρέπει να είναι της μορφής .AVI, .MPG ή .MOV και να μην ξεπερνάνε τα 2GB σε μέγεθος και τα 10 λεπτά σε διάρκεια.

Μπορώ να ανεβάσω αρχεία mp3 στο YouTube ;

Ναι, μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία μουσικής mp3 στο YouTube χρησιμοποιώντας την υπηρεσία MP3Tube. Η σελίδα MP3Tube ανεβάζει το αρχείο μουσικής mp3 σε μορφή βίντεο με μια εικόνα για background.


Πηγή: http://www.pcsteps.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

001

002

Recommended Post Slide Out For Blogger

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail
outopios@yahoo.com

Online:

Copyright 2010 BLOG CAFE. All rights reserved.

rss digg delicious facebook