Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κάνοντας κλικ στο κουμπί «ΕΔΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ» Μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας η τις παρατηρήσεις σας..!

FB Profile

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ)


Οι Γάλλοι το λένε «αστέρι της αγάπης». Οι περισσότεροι το γνωρίζουν ως ποϊνσέτια. Ο λόγος για το αλεξανδρινό, το πλέον δημοφιλές λουλούδι αυτή την εποχή, σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων σε όλη την Ευρώπη.

Το ταξίδι της ποϊνσέτια ξεκίνησε στο τροπικό κλίμα στο Μεξικό, όπου το Αλεξανδρινό μεγαλώνει ως θάμνος και μπορεί να φτάσει τα 4 μέτρα ύψος.

Η 12η Δεκεμβρίου στην Αμερική έχει καθιερωθεί ως «Μέρα της Ποϊνσέτιας», ημερομηνία που πέθανε ο Joel Poinsett, ο πρώτος πρέσβης των Η.Π.Α στο Μεξικό, που έφερε το Αλεξανδρινό στη χώρα του πριν από περίπου 200 χρόνια, οπότε και το φυτό ονομάστηκε προς τιμή του.

Με αφετηρία την Αμερική, το Αλεξανδρινό ξεκίνησε το ταξίδι του στον υπόλοιπο κόσμο και στην Ευρώπη, το Αλεξανδρινό βρίσκεται αρκετά χρόνια τώρα στην κορυφή της λίστας των φυτών που μεγαλώνουν σε γλάστρα.

Ζωντανό ή ψεύτικο, με στρογγυλευμένα ή οδοντωτά φύλλα, το λουλούδι των Χριστουγέννων μπαίνει σε γιορτινά σπίτια, τραπέζια και γωνιές, στολίζει και στολίζεται, ανεβαίνει ως την κορυφή στα χριστουγεννιάτικα δέντρα, χαρίζει τα λαμπερά κόκκινα λουλούδια στο γιορτινό στεφάνι και χρησιμοποιείται για συνθέσεις, σε κεριά, βάζα, χρωματιστές μπάλες και εμπνέει για τόσες ακόμη συνθέσεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ..


Η ποϊνσέτια χρειάζεται συχνό πότισμα κατά την εποχή της ανάπτυξης και ανθοφορίας της. Γενικά πρέπει να διατηρείτε συνεχώς υγρό το χώμα. Πρέπει να προσέξετε όμως τη συχνότητα των ποτισμάτων μετά την ανθοφορία γιατί εκείνη την εποχή το φυτό δεν χρειάζεται συχνό πότισμα, παρά μόνο μια φορά την εβδομάδα. Η αύξηση της συχνότητας των ποτισμάτων πραγματοποιείται πάλι μετά τα μέσα περίπου του καλοκαιριού.

Η λίπανση είναι απαραίτητη για την υγεία του φυτού. Η ποϊνσέτια έχει ιδιαίτερη ανάγκη για θρεπτικά στοιχεία κατά την εποχή της ανάπτυξης και ανθοφορίας της.

Μπορείτε να στολίσετε το σπίτι σας με το Αλεξανδρινό! Υπάρχουν πολλές και όμορφες συνθέσεις..... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

001

002

Recommended Post Slide Out For Blogger

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail
outopios@yahoo.com

Online:

Copyright 2010 BLOG CAFE. All rights reserved.

rss digg delicious facebook