Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κάνοντας κλικ στο κουμπί «ΕΔΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ» Μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας η τις παρατηρήσεις σας..!

FB Profile

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ!!!


Ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν επίσκοπος της Ρώμης τον 3ο αιώνα. Πήγανε σε όλα τα σπίτια και τους συμβούλευε να μείνουν πιστοί στους συντρόφους τους.

Ο Κλαύδιος, αυτοκράτορας της Ρώμης ήθελε οι άνδρες να ενταχθούν στον στρατό. Όμως οι άνδρες αρνιούνταν γιατί ήθελαν να μείνουν με τις οικογένειες τους , με αποτέλεσμα ο Κλαύδιος να ακυρώσει όλους τους γάμους και τους αρραβώνες.

Ο άγιος Βαλεντίνος ήταν Ιερέας και πάντρευε ζευγάρια κρυφά, όταν όμως ο Κλαύδιος το ανακάλυψε τον έβαλε φυλακή και τον καταδίκασε με την ποινή του αποκεφαλισμού.

Οι Ρωμαίοι του είχαν κτίσει ναό έξω από την εκκλησία. Όταν όμως ο Αρμαντίτο κατέκτησε την Ρώμη κατέστρεψε τον ναό. Μετά από λίγα χρόνια ο, αρχαιολόγος Περτούτσι είχε διαβάσει σε βιβλία για τον Άγιο Βαλεντίνο και τον ναό του. Τότε πήγε στην Ρώμη με σκοπό να ανακαλύψει τον ναό. Τα κατάφερε ανακάλυψε τον ναό που είχαν κτίσει οι Ρωμαίοι στον Άγιου Βαλεντίνου.

Περίπου κατά την διάρκεια του Πάσχα οι καταστηματάρχες συνδύασαν τον Άγιο Βαλεντίνο με τον έρωτα και έφτιαξαν αυτή την γιορτή την συγκεκριμένη μέρα για εμπόριο, κι έτσι κάθε χρόνο από τότε γιορτάζουμε την γιορτή των ερωτευμένων.

Πρόκειται για άγιο των Καθολικών. Υπήρξε επίσκοπος του Τέρμι της Ιταλίας. Λατρεύεται από τον 4ο αιώνα στη Ρώμη, στο παρεκκλήσι της βασιλικής της Via Flaminia.Θεωρείται προστάτης των επιληπτικών. Μαζί με τον Αγιο Μάριο, πάντρευαν ζευγάρια χριστιανών την εποχή που ο Κλαύδιος το είχε απαγορεύσει.

Η ορθόδοξη Εκκλησία δεν αναγνώρισε τον άγιο αυτό και κράτησε σκληρή στάση απέναντι στην ''Μόδα'' που πήγε να καθιερωθεί!

Φίλοι μου υπάρχει ο Αγιος Ερωτας και είναι ο Αγιος Υάκινθος (3 Ιουλίου) που είναι Ελληνας.

Θα πώ το κλασικό..πως όσοι είναι ερωτευμένοι γιορτάζουν κάθε μέρα,μα αυτό είναι η αλήθεια! Μας έχει φάει η ξενομανία.Δείτε επιτέλους καθαρά!!!




4 σχόλια:

Dee Dee είπε...

Ναταλια μου

δεν γνωριζα την ιστορια. Ομορφη ιστορια ειναι :)

Θα διαφωνησω λιγακι μονο μαζι σου για την ξενομανια. Θα πρεπει να αποβαλλουμε παρα πολλα πραγματα για να μην κατηγορηθουμε για ξενομανεις και η γιορτη του Αγιου Βαλεντινου δεν θα ηταν πρωτη στην λιστα :)

Επισης, οι ερωτευμενεοι δεν γιορταζουν μονο αυτη την ημερα. Απλα γιορταζουν ΚΑΙ αυτη την ημερα με λιγο περισσοτερη εμφαση ισως. Φανταζεσαι να ηταν καθημερινα η ζωη μας γιορτη; Εμενα προσωπικα δεν θα μου αρεσε. Οπως γιορταζω τα γεννεθλια μου, την ονομαστικη μου γιορτη και ολες τις αλλες γιορτες, ετσι γιορταζω και αυτη την σημερινη. Εμπορικη γιορτη ειναι για οσους την κανουν εμπορικη. Ο ερωτας γιορταζεται δωρεαν, χωρις κουκλακια και λουλουδια. Αλλα ο καθενας οπως το απολαμβανει. Δεν θα κρινω εγω που θα ξοδεψει τα λεφτα του καποιος :)

Πωπωωω ολοκληρη αναρτηση σου εγραψα :):)

Καλο απογευματακι!!

Natalia είπε...

Χάρηκα που διάβασα μια όμορφη(επιτέλους)άποψη!Δέν έχω πρόβλημα Κατερίνα μου με την ουσία,απλά με την διάσταση που έχει πάρει με τα χρόνια.Ο έρωτας και η αγάπη είναι τόσο όμορφα και δυνατά συναισθήματα που πρέπει να τα θυμόμαστε και άλλες μέρες...ούτως η άλλως μόνο αυτά μας έχουν μείνει!!!<3

Dee Dee είπε...

Δεν εχεις αδικο για τις διαστασεις που δινουμε και γινεται τοσο εμπορικη μια γιορτη.
Συμφωνουμε στην ουσια λοιπον :)

καλο βραδακι!

Natalia είπε...

Να είσαι καλά. Καλό βράδυ..!

Δημοσίευση σχολίου

 

001

002

Recommended Post Slide Out For Blogger

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail
outopios@yahoo.com

Online:

Copyright 2010 BLOG CAFE. All rights reserved.

rss digg delicious facebook