Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κάνοντας κλικ στο κουμπί «ΕΔΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ» Μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας η τις παρατηρήσεις σας..!

FB Profile

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου!


Η σημερινή μέρα ανήκει στα παιδιά που μάχονται σε κάποιο νοσοκομείο για τη ζωή τους. Με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με στόχο την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.
Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι περίπου 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο και μόνο το 20% από αυτά έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Στη χώρα μας, υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν περίπου 280-300 παιδιά και το 70% από αυτά καταφέρνει με εξειδικευμένη θεραπεία να κερδίζει τη «μάχη» για ζωή.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι επιστημονικοί φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου.

Όπως υπογράμμισε η διευθύντρια του Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Π.Α Κυριακού κ. Ελένη Βασιλάτου-Κοσμίδη, ο καρκίνος στο παιδί είναι σπάνια νόσος που κάθε χρόνο προσβάλλει περίπου 14 παιδιά ανά 100.000 παιδιά, ηλικίας κάτω των 15 ετών και περίπου 20 εφήβους ανά 100.000 ηλικίας από 15 εως 19 ετών.

«Η νόσος δεν μπορεί να προληφθεί με πληθυσμιακούς ελέγχους και οδηγίες, γι αυτό η προσπάθεια μας κατευθύνεται προς την έγκαιρη διάγνωση. Παρά την σπανιότητα της νόσου, αυτή ευθύνεται για το 10% των θανάτων των παιδιών μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους» σημείωσε η κ. Ε. Βασιλάτου-Κοσμίδη.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονική Διευθύντρια του Παίδων « ΜΗΤΕΡΑ», κ. Ευαγγελία Λαγκώνα τονίζοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου στα παιδιά και της σωστής αντιμετώπισής του από εξειδικευμένη διεπιστημονική ομάδα, προκειμένου να επιτευχθεί ο τελικός στόχος, η ίαση.

Μάλιστα, επισήμανε και το έργο της «ΦΛΟΓΑΣ», που βασιζόμενη στην εθελοντική προσφορά των μελών της και την υποστήριξη των ευαισθητοποιημένων συνανθρώπων μας, αγκαλιάζει τόσο τα ίδια τα παιδιά όσο και την οικογένεια τους.

Από την πλευρά του η πρόεδρος του συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» κ. Μαρία Τρυφωνίδη, δήλωσε ότι: «Ο εθελοντισμός είναι στάση και φιλοσοφία ζωής, με ισότιμα οφέλη τόσο γι αυτόν που προσφέρει όσο και γι αυτόν που δέχεται την προσφορά.

Η «ΦΛΟΓΑ» είναι μια ζωντανή απόδειξη του τι μπορεί να πετύχει ο εθελοντισμός». Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην σημαντική προσφορά του Ομίλου ΥΓΕΙΑ για τις δωρεάν ακτινοβολίες, χειρουργικές επεμβάσεις, Γ-knife θεραπείες, διαγνωστικές εξετάσεις υψηλής τεχνολογίας, ιατρικές γνωματεύσεις σε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

001

002

Recommended Post Slide Out For Blogger

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail
outopios@yahoo.com

Online:

Copyright 2010 BLOG CAFE. All rights reserved.

rss digg delicious facebook