Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κάνοντας κλικ στο κουμπί «ΕΔΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ» Μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας η τις παρατηρήσεις σας..!

FB Profile

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Καθαρισμός πληκτρολογίου H/Y

 

Το πρώτο πράγμα που λερώνετε από τη χρήση του Η/Υ και θέλει συχνό καθάρισμα είναι το πληκτρολόγιο. Για τον καθαρισμό θα χρειαστείτε σπρέι πεπιεσμένου αέρα για τη σκόνη και τη βρωμιά που έχει εισχωρήσει ανάμεσα στα πλήκτρα , ένα πανί ή χαρτί που δεν αφήνει χνούδι και απιονισμένο νερό ή κάποιο ήπιο καθαριστικό που έχετε στο σπίτι το οποίο δεν φθείρει τα πλαστικά.

Επίσης καλό θα ήταν να χρησιμοποιείται και κάποιο αντιβακτηριδιακό ειδικά όταν ο υπολογιστής σας χρησιμοποιείται από πολλούς χρήστες.

Απλός καθαρισμός.
Συχνότητα : μια φορά την εβδομάδα.

  1. Σβήνετε τον υπολογιστή σας και αποσυνδέετε το πληκτρολόγιο.
  2. Γυρίζετε ανάποδα το πληκτρολόγιο και το κτυπάτε στο πίσω μέρος ώστε να πέσει ότι υπάρχει εγκλωβισμένο πίσω από τα πλήκτρα.
  3. Ψεκάζετε με τον πεπιεσμένο αέρα ανάμεσα στα πλήκτρα ώστε να φύγουν οι σκόνες και ότι έχει απομείνει πίσω από τα πλήκτρα.
  4. Βρέχεται ένα χαρτί η πανί και καθαρίζετε τις επιφάνειες των πλήκτρων. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια ή σπρέι. Προσοχή δεν ψεκάζετε με υγρά απευθείας στο πληκτρολόγιο ειδικά εάν πρόκειται για φορητό υπολογιστή.
  5. Κατόπιν στεγνώνετε με ένα χαρτί η πανί.

Καθαρισμός από υγρά (χυμούς,καφές κ.α.)
Αν έχετε χύσει επάνω στο πληκτρολόγιο κάποιο υγρό που κολλάει όπως χυμό τότε για να το καθαρίσετε και να επαναφέρετε σε λειτουργία όλα τα πλήκτρα ακολουθήστε τη παρακάτω διαδικασία:

  1. Αποσυναρμολογήστε το πληκτρολόγιο αφαιρώντας τις βίδες που υπάρχουν στο πίσω μέρος του. Τα περισσότερα πληκτρολόγια έχουν βίδες κάτω από τα λαστιχένια ποδαράκια τους τα οποία πρέπει να αφαιρέσετε για να τις βγάλετε.
  2. Αφαιρέστε το πάνω μέρος του πληκτρολογίου και ξεπλύνετε το με νερό. Για να καθαρίσετε καλά ανάμεσα στα πλήκτρα χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα.
  3. Αφαιρέστε την μεμβράνη των πλήκτρων και ξεπλύνετε την με προσοχή χρησιμοποιώντας απιονισμένο νερό.
  4. Αν τα υγρά έχουν φτάσει και στα πλαστικά φύλλα με τις επαφές των πλήκτρων στο κάτω μέρος του πληκτρολογίου καθαρίστε τα με ένα πανί και απιονισμένο νερό.
  5. Στεγνώστε καλά όλα τα κομμάτια που καθαρίσατε και συναρμολογήστε ξανά το πληκτρολόγιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

001

002

Recommended Post Slide Out For Blogger

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail
outopios@yahoo.com

Online:

Copyright 2010 BLOG CAFE. All rights reserved.

rss digg delicious facebook