Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κάνοντας κλικ στο κουμπί «ΕΔΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ» Μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας η τις παρατηρήσεις σας..!

FB Profile

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ένας 11χρονος δίνει λύση για την ελληνική κρίση!!!

Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ και να επαναφέρει τη δραχμή. Όχι, δεν πρόκειται για ανάλυση κάποιου οικονομολόγου της Wall Street ή για κάποιο μυστικό σχέδιο της Ευρωζώνης.
Πρόκειται για την πρόταση ενός 11χρονου Ολλανδού, ο οποίος διεκδίκησε το δεύτερο μεγαλύτερο βραβείο Οικονομικών, μετά το Νόμπελ.
257252 Ένας 11χρονος δίνει λύση για την ελληνική κρίση!!!
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο Jurre Hermans από το Breedenbroek, περίπου 157 χιλιόμετρα νότια του Άμστερνταμ, βραβεύτηκε χθες με μια δωροεπιταγή των 100 λιρών για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για το οικονομικό βραβείο Γουόλφσον. Το συγκεκριμένο βραβείο απευθύνεται σε όσους καταθέσουν ιδέες σχετικά με το πως μπορεί η Ευρώπη να αναπτυχθεί, ακόμη κι αν κάποια χώρα εγκαταλείψει το ευρώ.
«Ανησυχώ για την κρίση στην Ευρωζώνη και παρακολουθώ καθημερινά τις εξελίξεις στην τηλεόραση», έγραψε ο 11χρονος στη σελίδα υποβολής αίτησης, στην οποία ανέφερε ακόμη πως λατρεύει τα ζώα και του αρέσει να παίζει με τους φίλους του. «Η κρίση της Ευρωζώνης αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Προσπαθώ να σκεφτώ κάποια λύση».
Η πρότασή του συμπληρωνόταν και από μία ζωγραφιά, η οποία απεικονίζει έναν λυπημένο Έλληνα, που προτείνει στην Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ και ωθεί τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν ένα «μηχάνημα ανταλλαγής», προκειμένου να μετατρέψουν τα ευρώ τους σε δραχμές. Τα ευρώ θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια από την κυβέρνηση για να αποπληρώσει τα χρέη της, με τον Hermans να χρησιμοποιεί ως παράδειγμα την πίτσα, για να απεικονίσει την πρότασή του.
«Καθένας που έχει χρέος παίρνει ένα κομμάτι πίτσα», γράφει ο 11χρονος, ο οποίος όταν υπέβαλε συμμετοχή στον διαγωνισμό ήταν 10 ετών. «Βλέπετε ότι όλα αυτά τα ευρώ από τις πίτσες πάνε σε εταιρείες και τράπεζες, οι οποίες έχουν δανείσει την Ελλάδα».
Συνειδητοποιώντας πως καταναλωτές και εταιρείες ενδέχεται να παρεμποδίσουν την επάνοδο της δραχμής, επειδή «αυτόματα θα χάσει την αξία της», ο Hermans είπε πως αυτοί που θα προσπαθήσουν να κρυφτούν ή να βγάλουν χρήματα στο εξωτερικό θα «τιμωρούνται» με πρόστιμο.
«Με αυτόν τον τρόπο, είμαι βέβαιος, ότι όλοι οι Έλληνες θα φέρουν τα χρηματά τους στις ελληνικές τράπεζες και έτσι, η κυβέρνηση θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της», γράφει. «Βέβαια, εάν κάποια χώρα καταφέρει να αποπληρώσει όλα της τα χρέη, θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην Ευρωζώνη».
Ο Hermans ήταν ο νεότερος που συμμετείχε για το βραβείο των 250.000 λιρών Αγγλίας, ωστόσο η πρότασή του δεν ήταν αρκετή να του χαρίσει το έπαθλο.
Ο διαγωνισμός με τίτλο «Μπορεί η αποχώρηση μιας χώρας από την Ευρωζώνη να γίνει αναίμακτα;» έχει τεθεί από τον βρετανό Σάιμον Γουόλφσον, ο οποίος βραβεύει όποιον (οικονομολόγο, νομικό, πολιτικό ή δημοσιογράφο) παρουσιάσει την πιο πειστική μελέτη.
Το ίδρυμα Γουόλφσον παρουσίασε σήμερα τους πέντε επικρατέστερους οικονομολόγους. Ο εμπνευστής του ιδιότυπου διαγωνισμού, λόρδος Γουόλφσον, δεν πιστεύει πάντως ότι μπορεί να υπάρξει έξοδος μιας χώρας από το ευρώ «χωρίς πόνο» τόσο για το μέλος που θα αποχωρήσει όσο και για τα υπόλοιπα.

ΠΗΓΗ:http://to-gamato.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

001

002

Recommended Post Slide Out For Blogger

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail
outopios@yahoo.com

Online:

Copyright 2010 BLOG CAFE. All rights reserved.

rss digg delicious facebook