Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κάνοντας κλικ στο κουμπί «ΕΔΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ» Μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας η τις παρατηρήσεις σας..!

FB Profile

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΤΑΛΙΑ!


Γειά σας φίλες και φίλοι μου! Το Πάσχα είναι κοντά μας πλέον και σήμερα θα σας γεμίσω λαχταριστές μυρωδιές...
Θα σας παρουσιάσω την δική μου συνταγή για τσουρέκια! Ας μην χάνουμε λοιπόν χρόνο...

''ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ''

-2 Τεμάχια φρέσκια μαγιά
-2μιση κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
-Αλεύρι περίπου 2-3 κούπες μέχρι να πήξει λίγο
-Νερό χλιαρό περίπου μισό κατσαρολάκι

''ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ''

-1 γάλα
-3 κιλά αλεύρι και μετά όσο μας πάρει
-5 βανίλιες
-1 με 1μιση μαχλέπι
-1 με 1μιση κακουλέ
-1 με 1μιση μαστίχα
-1 πορτοκάλι (το ξύσμα)
-4 κούπες ζάχαρη
-8 αυγά
-φυτίνη 400 γρ.


Τα υλικά αυτά είναι για περίπου 13 τσουρέκια.

''ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΓΙΑΣ''

Λιώνουμε με τα χέρια μας την μαγιά σε ένα μπόλ και βάζουμε όλα μας τα υλικά.Την ανακατεύουμε με το χέρι και την αφήνουμε περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος!

ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ..

Βάζουμε στην λεκάνη τα 3 κιλά αλεύρι και ανοίγουμε μια λακουβίτσα στην μέση. Ρίχνουμε την μαγιά,το μαχλέπι,το κακουλέ,την μαστίχα,τα 8 αυγά,τις 5 βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ζεσταίνουμε όλο το γάλα μας μαζί με τις 4 κούπες ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Το ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα στην λεκάνη.Λιώνουμε το βούτυρο(φυτίνη) και την ρίχνουμε κι'αυτήν αργά..
Με το ένα χέρι μας ανακατεύουμε το μείγμα σιγά-σιγά...
Κατόπιν ρίχνουμε αλεύρι μέχρι να ξεκολλάει το χέρι μας!(εμένα μου πήρε 1μιση κιλό αλεύρι)
Ζυμώνουμε με αγάπη για να γίνει αφράτο..
Αφήνουμε καλά σκεπασμένη την ζύμη μας όλη την νύχτα..

Το επόμενο πρωί ανακατεύουμε πάλι την ζύμη μας,η οποία έχει φουσκώσει αρκετά (αν χρειαστεί βάζουμε κι'άλλο αλεύρι) την αφήνουμε ένα 10λεπτο και μπορούμε να ξεκινήσουμε να πλάθουμε τα τσουρέκια μας.. σε σχήμα πλεξούδας!

''ΜΙΚΡΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ''

Μπορούμε να φτιάξουμε και ένα διαφορετικό σχέδιο...Παίρνουμε λίγη ζύμη και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα...ρίχνουμε σε αρκετή ποσότητα κομματάκια κουβερτούρας ή σοκολάτα γάλακτος,πιάνουμε την ζύμη μας από την μία άκρη και την διπλώνουμε σε ρολό.Ενώνουμε τις δύο άκρες και με ένα μαχαίρι σκίζουμε την ζύμη μας ώστε να φαίνεται η σοκολάτα από μέσα...Λαδώνουμε το ταψί μας, με το πινέλο μας απλώνουμε αυγό στα τσουρέκια μας και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς.

Υ.Γ
Μπορούμε να διακοσμήσουμε τα τσουρέκια μας με αμύγδαλα φιλέ..ή να βάλουμε στην κορυφή τους ένα κόκκινο αυγό!















Σας εύχομαι από καρδιάς Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ: Ναταλίας Λαζαρίδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

001

002

Recommended Post Slide Out For Blogger

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail
outopios@yahoo.com

Online:

Copyright 2010 BLOG CAFE. All rights reserved.

rss digg delicious facebook