Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κάνοντας κλικ στο κουμπί «ΕΔΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ» Μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας η τις παρατηρήσεις σας..!

FB Profile

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Ο ΓΚΟΥΑΡΝΤΙΟΛΑ!

Η Μπαρτσελόνα ήθελε να κρατήσει τον Πεπ Γκουαρντιόλα αλλά ο ίδιος έχει πάρει την απόφασή του που θα ανακοίνωνε την Παρασκευή.

Έτσι, ο Πεπ είπε στους παίκτες του "παιδιά, αφήνω τη Μπάρτσα", στη σημερινή προπόνηση, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά το τέλος μιας απόλυτα επιτυχημένης συνεργασίας.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Οna FM, την επομένη του αποκλεισμού από την Τσέλσι, ο πρόεδρος τους συλλόγου της Καταλονίας, Σάντρο Ροσέλ, επισκέφθηκε τον Γκουαρντιόλα στο σπίτι του στις 9 το πρωί, με τη συνάντηση να ολοκληρώνεται 3 ώρες αργότερα.

Ο ίδιος του είχε προτείνει λευκή επιταγή για να συνεχίσει την συνεργασία με το σύλλογο, αλλά ο ίδιος δεν φάνηκε να μεταπείθεται από την - ομολογουμένως - δελεαστική πρόταση.

Ο Γκουαρντιόλα πήγε στη σημερινή προπόνηση, μίλησε ξανά με τον Ροσέλ ανακοινώνοντας του την οριστική απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα.

Ο τεχνικός της ομάδας της Καταλωνίας, αναμένεται να μιλήσει για την απόφαση αποχώρησής του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει εντός της ημέρας.

Έργα και ημέρες του Γκουαρντιόλα στην "Μπάρτσα"

Πιστός στην καταλανική παράδοση, που θέλει τη Μπαρτσελόνα να εμπιστεύεται "δικά της παιδιά", ήταν ο -τότε- πρόεδρος Ζοάν Λαπόρτα, όταν στο τέλος της περιόδου 2007/2008 ανακοίνωσε ότι αντικαταστάτης του Φρανκ Ράικααρντ θα ήταν ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Η μεταμόρφωση των "μπλαουγκράνα" ήταν άμεση, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που δεν άφησε το παραμικρό επιχείρημα για τους (ελάχιστους) αμφισβητίες της. Με την πρώτη χρονιά, ο Γκουαρντιόλα κατέκτησε όλους τους διαθέσιμους τίτλους στον πλανήτη! Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ (πρώτο τρεμπλ για ισπανική ομάδα), Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, Ευρωπαϊκό και ισπανικό Σούπερ Καπ. Ακολούθησαν ακόμα ένα Τσάμπιονς Λιγκ (2011), δύο πρωταθλήματα Ισπανίας (2010, 2011) και... μερικοί τίτλοι ακόμα, που συνθέτουν το μωσαϊκό της καλύτερης περιόδου στην ιστορία του συλλόγου, με τον Γκουαρντιόλα να έχει ήδη στην τροπαιοθήκη του 13 «κούπες» σε μόλις τέσσερα χρόνια καριέρας!

Γεννημένος στις 18 Ιανουαρίου 1971, ο Γκουαρντιόλα πέρασε από τη θρυλική «Μασία» ως μέλος των τμημάτων υποδομής της "Μπάρτσα" και έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα το 1991, σε ηλικία 19 ετών. Το 1992 ήταν αρχηγός της Ισπανίας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελόνης. Εκτοτε, καθιερώθηκε και στην εθνική ανδρών (47 συμμετοχές), αλλά δεν αγωνίστηκε ποτέ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού το 1994 ήλθε σε ρήξη με τον Χαβιέρ Κλεμέντε, ενώ το 1998 ήταν τραυματίας. Με την Μπαρτσελόνα είχε 367 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις από το 1990 έως το 2001. Στη συνέχεια έπαιξε για λίγο με τη Μπρέσια στην Ιταλία, όπου τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων μηνών για χρήση αναβολικών ουσιών. Αργότερα, ωστόσο, δικαιώθηκε ηθικά, καθώς η έφεσή του έγινε δεκτή. Υπέρμαχος
της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, έπαιζε σε κάθε ευκαιρία με το αντιπροσωπευτικό της συγκρότημα. Επέστρεψε τον Ιούνιο του 2007 στη Βαρκελόνη, για να αναλάβει την Β΄ ομάδα, μαζί με τον πιστό συνεργάτη του, Σεσκ Βιλανόβα.

Ο Γκουαρντιόλα φεύγει από τη «Μπάρτσα» ως ο πιο επιτυχημένος προπονητής της ιστορίας της. Παράλληλα, με βάση τους τίτλους κι αν συνυπολογίσουμε το επίπεδο δυσκολίας των διοργα
νώσεων στις οποίες έλαβε μέρος, είναι ο πιο επιτυχημένος –στατιστικά- στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Κι αυτό γιατί μέσα σε τρία χρόνια (13 Μαϊου 2009 το πρώτο κύπελλο) πανηγύρισε:

2 Τσάμπιονς Λιγκ : 2009, 2011

3 Πρωταθλήματα Ισπανίας: 2009, 2010, 2011
1 Κύπελλο Ισπανίας : 2009
3 Σούπερ Καπ Ισπανίας : 2009, 2010, 2011
2 Παγκ.Κύπελλο Συλλόγων: 2009, 2011
2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ : 2009, 2011

Συνολικά, δηλαδή, 13 τίτλους που ίσως γίνουν 14, αν στις 25 Μαϊου η Μπαρτσελόνα νικήσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο στον φετινό τελικό Κυπέλλου Ισπανίας.
Αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, ο Γκουαρντιόλα απόλαυσε απίστευτες τιμές και διακρίσεις, όσο καιρό έμεινε στον πάγκο των «Μπλαουγκράνα». Αναλυτικά:

Βασιλικός έπαινος αθλητικών επιτευγμάτων (Real Orden del Mérito Deportivo) : 2010
«Καταλανός της χρονιάς»: 2009
Κορυφαίος Προπονητής FIFA: 2011
Κορυφαίος Προπονητής UEFA: 2009, 2011
Κορυφαίος Ισπανός Προπονητής: 2009, 2010, 2011
Προπονητής της χρονιάς IFFHS* : 2009, 2010, 2011

Γκάλοπ της Καταλανικής εφημερίδας Sport έβγαλε ως τελευταία επιλογή, από τις 7, του κόσμου για τον πάγκο της Μπαρτελόνα τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η αναμενόμενη αποχώρηση του Γκουαρντιόλα από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα έχει φουντώσει τα σενάρια για τον αντικαταστάτη του.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά φαίνεται ότι ο κόσμος δεν τον θεωρεί ιδανική λύση για τους Καταλανούς.

Πρώτη επιλογή των αναγνωστών της εφημερίδας Sport είναι ο Μπιέλσα με 50% και ακολουθούν, Βιλανόβα 23%, Λουίς Ενρίκε 10%, Βίλας-Μπόας 6%, Μπλαν 4%, άλλος 4% και Βαλβέρδε με 3%.



«Δεν ανησυχώ για τον Μέσι. Ακόμα και αν δεν σκοράρει για 27 ματς», είπε ο Γκουαρντιόλα στην συνέντευξη Τύπου για τον επαναληπτικό με την Τσέλσι.
«Έχει σκοράρει πολλά γκολ τη φετινή σεζόν. Ας τον αφήσουμε να παίξει, να το χαρεί όπως κάνει πάντα. Είμαι σίγουρος πως θα βοηθήσει», συμπλήρωσε ο Γκουαρντιόλα.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

001

002

Recommended Post Slide Out For Blogger

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail
outopios@yahoo.com

Online:

Copyright 2010 BLOG CAFE. All rights reserved.

rss digg delicious facebook