Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κάνοντας κλικ στο κουμπί «ΕΔΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ» Μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας η τις παρατηρήσεις σας..!

FB Profile

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Η μισή ευθύνη στους πελάτες για τις ιερόδουλες με AIDS

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει μέρα με τη μέρα η υπόθεση με τις παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οι σχετικοί έλεγχοι που πραγματοποιούν κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ έφεραν χθες στο φως πέντε ακόμη περιστατικά οροθετικών ιερόδουλων που ενώ νοσούσαν συνευρίσκονταν καθημερινά με δεκάδες άνδρες θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους.
Οι νέες υποθέσεις ανέβασαν το σύνολο των κρουσμάτων AIDS στις παράνομες πιάτσες του αγοραίου έρωτα σε συνολικά 17, αριθμός ωστόσο που εκτιμάται πως θα εκτοξευθεί ραγδαία μέσα στις επόμενες μέρες, οπότε και θα συνεχιστούν από τους επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ οι εξετάσεις σε εργαζόμενες σε οίκους ανοχής και υπαίθριους χώρους.
Όπως έγινε γνωστό, τα ειδικά, γρήγορα τεστ ανίχνευσης του ιού HIV, πραγματοποιήθηκαν χθες σε 34 άτομα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας και από τις εξετασθείσες τελικά προέκυψε πως οι πέντε ήταν θετικές.
Πρόκειται για 3 Ελληνίδες, 1 γυναίκα από τη Βουλγαρία και μία Ρωσίδα, οι οποίες όλες μέχρι και αργά το βράδυ κρατούντο στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους.
Μετά και την εξέλιξη αυτή, οι ειδικοί πάντως αναμένουν πως μέσα στις επόμενες ώρες το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΕΛΠΝΟ θα κατακλυστεί από ακόμη περισσότερα άτομα που θα δηλώσουν ότι έχουν συνευρεθεί με κάποια από τις μολυσμένες ιερόδουλες.
Μέχρι σήμερα άλλωστε περισσότεροι από 1.600 άνδρες έχουν καλέσει για συμβουλές και οδηγίες για το πού μπορούν να εξεταστούν για να δουν αν έχουν μολυνθεί, μεταξύ των οποίων και τρία νεαρά αγόρια, που όπως φαίνεται σώθηκαν καθώς έλαβαν αντιρετροϊκή αγωγή λίγες μόλις ώρες μετά την επικίνδυνη συνεύρεσή τους.

Ποινικοποίηση
Εν τω μεταξύ, την άποψη ότι μεγαλύτερο από το μισό της ευθύνης για την «υγειονομική βόμβα που εξερράγη» βαραίνει τους ίδιους τους πελάτες, παρά τις ιερόδουλες εξέφρασε, χθες κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Υγείας.
Ο κ. Λοβέρδος μάλιστα υποστήριξε πως κατά τη γνώμη του θα έπρεπε «να δημοσιοποιούνται και οι δικές τους φωτογραφίες», καθώς και ότι θα έπρεπε «να μετατραπεί σε αδίκημα η πράξη της απροφύλακτης επαφής μαζί τους».
Όπως χαρακτηριστικά, δε, είπε υπουργός: «Πρόκειται για θέμα βαρύτατης αμέλειας, η οποία συνορεύει απόλυτα με τη γαϊδουριά», ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι στις 20 Μαΐου αναμένεται επίσης να φθάσει στη χώρα μας κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό προκειμένου να αξιολογήσει το πρόβλημα.

Εισαγγελική παρέμβαση και πιο συγκεκριμένα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τα ποσοστά διασποράς του ιού HIV σε ιερόδουλες και την απειλή για τον γενικό πληθυσμό και τη δημόσια υγεία, ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) μετά από σχετική αναφορά που υπέβαλλε.
Στην αναφορά του ο ΙΣΑ κάνει λόγο για αδράνεια των αρμοδίων υγειονομικών Αρχών και κατηγορεί το υπουργείο Υγείας για ολιγωρία καθώς, όπως αναφέρει, «γνώριζε εδώ και ένα τουλάχιστον έτος τις διαστάσεις της διασποράς του ιού», ωστόσο «δεν υπήρξε καμία στρατηγική πρόληψης και ελέγχου. Η Πολιτεία δεν έπραξε απολύτως τίποτε».
Τέλος, κατηγορεί τους αρμόδιους και για τη δημοσιοποίηση των προσώπων θυτών-θυμάτων χαρακτηρίζοντάς τη ως πρωτοφανή προεκλογική "ανθρωποφάγα" διάθεση, που σίγουρα είναι μία κατάφωρη παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων…»

Πηγή: http://www.adesmeytos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

001

002

Recommended Post Slide Out For Blogger

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail
outopios@yahoo.com

Online:

Copyright 2010 BLOG CAFE. All rights reserved.

rss digg delicious facebook