Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κάνοντας κλικ στο κουμπί «ΕΔΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ» Μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας η τις παρατηρήσεις σας..!

FB Profile

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Κομισιόν-Βερολίνο προς Αθήνα: Σεβαστείτε τις δεσμεύσεις!


Μήνυμα στην Αθήνα απέστειλαν την επομένη των εθνικών εκλογών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Βερολίνο, μην κρύβοντας την ανησυχία τους για το ρευστό πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και το μέλλον του δανειακού προγράμματος.

Η Επιτροπή «ελπίζει και αναμένει ότι η μελλοντική ελληνική κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει» στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης της χώρας, δήλωσε τη Δευτέρα η Πία Αρενκίλντε Χάνσεν, μια από τις εκπροσώπους της Επιτροπής.

«Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες συμφωνήθηκαν ως μέρος των διεθνών προγραμμάτων βοήθειας που χορηγήθηκαν στην Αθήνα, συνιστούν τη βάση της οικονομικής ανάκαμψης με βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας» τόνισε.

Η Αρενκίλντε ανέφερε δε, ότι «τα ελληνικά κόμματα πρέπει να εργαστούν υπεύθυνα για να σχηματίσουν κυβέρνηση με σταθερή πλειοψηφία».

«Η Επιτροπή παραμένει έτοιμη να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες προωθούνται στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής" πρόσθεσε.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δει ποιο κυβερνητικό σχήμα θα είναι βιώσιμο την επομένη των κοινοβουλευτικών εκλογών.

Ανάλογη δήλωση διατύπωσε και ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος υπογράμμισε πως η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της καθώς αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για το μέλλον της χώρας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατή η επαναδιαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού συμφώνου.

Το σχηματισμό μιας κυβέρνησης της σύνεσης στην Ελλάδα ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε. Εξήγησε πως αυτό σημαίνει μία κυβέρνηση «ξεκάθαρου ευρωπαϊκού προσανατολισμού».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, Όπως είπε, στόχος των πολιτικών διαπραγματεύσεων πρέπει να είναι η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία θα διασφαλίζει την τήρηση των δεσμεύσεων έναντι της ΕΕ.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Πρασίνων, Γιούργκεν Τριτίν ερμήνευσε το αποτέλεσμα των εκλογών ως «ξεκάθαρη ψήφο υπέρ του ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να χάσει την κοινωνική ισορροπία της».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

001

002

Recommended Post Slide Out For Blogger

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail
outopios@yahoo.com

Online:

Copyright 2010 BLOG CAFE. All rights reserved.

rss digg delicious facebook