Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κάνοντας κλικ στο κουμπί «ΕΔΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ» Μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας η τις παρατηρήσεις σας..!

FB Profile

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Τι κρίμα! Η Aθηνά Ωνάση δεν είναι πια δισεκατομμυριούχος, είναι απλά εκατομμυριούχος!Την ακίνητη περιουσία της φαίνεται πως πουλά με αργά και σταθερά βήματα η Αθηνά Ωνάση (και πολύ καλά κάνει!).
Η χρυσή κληρονόμος που τραβάει πάντα πάνω της όλα τα φωτογραφικά φλας δεν ήταν τελικά ποτέ δισεκατομμυριούχος. (είναι μόνο εκατομμυριούχος, τι κρίμα!)

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΒHmagazino, η Αθηνά κληρονόμησε τη μητέρα της, δηλαδή την περιουσία που της είχε αφήσει η Τίνα Λιβανού, καθώς και το...
ήμισυ της περιουσίας του Αριστοτέλη Ωνάση που της αναλογούσε. Το υπόλοιπο μισό της περιουσίας του Ωνάση ανήκε, όπως είναι γνωστό, στο Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, ενώ τη διαχείριση και των δύο μεριδίων είχαν αναλάβει οι διαχειριστές του Ιδρύματος, σύμφωνα με την αρχική επιθυμία του Ωνάση και τη μετέπειτα της Χριστίνας, η οποία είχε διεκδικήσει την ξεκάθαρη μοιρασιά.


Η Χριστίνα, μάλιστα, επειδή δεν εμπιστευόταν τον σύζυγό της Ρουσέλ, ανέθεσε σε πενταμελή επιτροπή τη διαχείριση της περιουσίας της κόρης της, την οποία κατέστησε μοναδική κληρονόμο. Η επιτροπή αποφάσιζε πλειοψηφικά και σε αυτήν ο Ρουσέλ συμμετείχε ως απλό μέλος με μία ψήφο. Ο Ρουσέλ προσέβαλε τη διαθήκη, δεν κατάφερε, όμως, να καρπωθεί την περιουσία της κόρης του. Αρκούνταν να διαχειρίζεται το ποσό για τα προσωπικά έξοδα της κόρης του, περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια σε 11 χρόνια, τα οποία λέγεται ότι διοχέτευε σε αποτυχημένες επενδύσεις.

Οι δικαστικές διενέξεις του με το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο προσπαθούσε να αποτρέψει την αλόγιστη σπατάλη και να φέρει τον Ρουσέλ προ των ευθυνών του ως προς την ελληνική διαπαιδαγώγηση της Αθηνάς, ήταν συνεχείς και σφοδρές, με αποτέλεσμα μετά την περίφημη δήλωση της Αθηνάς περί της “απέχθειας για οτιδήποτε ελληνικό”, να αναθέσει το ελβετικό δικαστήριο τη διαχείριση της περιουσίας της Αθηνάς στο γραφείο ορκωτών λογιστών της Λουκέρνης KPMG Fides, έως ότου εκείνη συμπληρώσει τα 18 χρόνια της.

Μόλις ενηλικιώθηκε, η Αθηνά μεταβίβασε σε ένα τραστ υπέρ του πατέρα της την περιουσία της, η οποία υπολογιζόταν γύρω στα 800 εκατομμύρια δολάρια. Μετά το μετάνιωσε και τα ζήτησε πίσω δικαστικώς. Ο Ρουσέλ υποχώρησε, εννοείται με το αζημίωτο. Λέγεται ότι εισέπραξε περί τα 90 εκατομμύρια δολάρια, ενώ μόνο ο φόρος κληρονομιάς ήταν γύρω στα 35 εκατομμύρια δολάρια.

Με πόση περιουσία βρέθηκε, λοιπόν, η Αθηνά;

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι η Αθηνά πουλάει, αργά αλλά σταθερά, την ακίνητη περιουσία της. Ήδη από το 2006 είχε αποφασίσει να πουλήσει το ρετιρέ στην Αvenue Foch του Παρισιού, στο οποίο είχε μείνει ο Ωνάσης με την Κάλλας, όπως και τη βίλα Cristal στο Σεν Μόριτς της Ελβετίας, μαζί με πίνακες και κοσμήματα της μητέρας της, ενώ ο Σκορπιός αναζητεί τον επόμενο ιδιοκτήτη του.

Άνθρωποιπου παρακολουθούν τις περιουσίες των διάσημων εκτιμούν ότι η συνολική περιουσία της Αθηνάς είναι αρκετά μικρότερη των 500 εκατομμυρίων ευρώ। Η Αθηνά δεν είναι πλέον δισεκατομμυριούχος, ενώ λέγεται, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί, ότι σε τμήμα της περιουσίας της είναι συνδικαιούχος ο σύζυγός της।

Επισκεφθείτε τον Στιχάκια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

001

002

Recommended Post Slide Out For Blogger

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail
outopios@yahoo.com

Online:

Copyright 2010 BLOG CAFE. All rights reserved.

rss digg delicious facebook