Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κάνοντας κλικ στο κουμπί «ΕΔΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ» Μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας η τις παρατηρήσεις σας..!

FB Profile

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Βρέθηκε το κρησφύγετο του Παλαιοκώστα


Στον παραλιακό κεντρικό δρόμο του Αλεποχωρίου εντοπίστηκε το κρησφύγετο του Β. Παλαιοκώστα, σε σπίτι που ερεύνησε το βράδυ η Αστυνομία.
Παρουσία εισαγγελέα, οι αστυνομικοί έψαξαν όλους τους χώρους και συνέλεξαν πολλές κούτες με στοιχεία, μεταξύ των οποίων υλικά μεταμφίεσης, όπως περούκες και γυαλιά, πλαστές άδειες οδήγησης, πινακίδες κ.ά. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Ασφάλειας για εξέταση.

Το σπίτι ανήκει σε πρώην δήμαρχο Αλεποχωρίου, η σύζυγος του οποίου το νοίκιασε πριν 3 μήνες σε μία γυναίκα με το όνομα Φωτιάδου. Οι έρευνες κατέληξαν σε αυτό το σπίτι, γιατί, αν και ήταν γνωστό ότι είχε νοικιαστεί σε μία άγνωστη στην περιοχή γυναίκα, αυτή στάθηκε αδύνατο να βρεθεί.

Η άγνωστη γυναίκα, ως δικαιολογία, για την ενοικίαση του σπιτιού είχε αναφέρει, στην ιδιοκτήτρια, ότι είναι έγκυος και πως επρόκειτο να εγκατασταθεί στην περιοχή με τον σύζυγό της.

Πηγές της ΓΑΔΑ εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι αυτή η γυναίκα οδηγούσε τους τελευταίους 2 μήνες το τζιπ του Παλαιοκώστα, τριγυρνώντας στην περιοχή και ότι αυτή είναι η ξανθιά που τον βοήθησε στις αποδράσεις.

Ωστόσο, πριν εξεταστούν τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο σπίτι, δεν μπορούν να εξαχθούν βέβαια συμπεράσματα, λένε οι ίδιες πηγές.

Στο σπίτι βρέθηκε άλλο ένα αυτοκίνητο εκτός του μαύρου τζιπ, ενώ οι γείτονες ανέφεραν ότι παρατηρούσαν μεγάλη κινητικότητα, συνομιλίες, αλλά και διάφορες εργασίες.

Μπλόκο στο Αλεποχώρι

Τα δακτυλικά αποτυπώματα των φυγάδων, Παλαιοκώστα και Ριτζάι, βρέθηκαν στο μαύρο τζιπ μάρκας Volkswagen, που ακινητοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή Αλεποχωρίου, όταν άνδρες της Αστυνομίας πυροβόλησαν τα ελαστικά του οχήματος που δε σταμάτησε σε μπλόκο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, που διέφυγε με τα πόδια μέσα στο δάσος της περιοχής, εικάζεται πως είναι ο Παλαιοκώστας, ωστόσο, η Αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να επέβαινε στο αυτοκίνητο και ο Ριτζάι ή ο οδηγός να ήταν κάποιος συνεργός τους.

Αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το περιστατικό, περιγράφει στη zougla.gr τα όσα συνέβησαν.



Το χρονικό της καταδίωξης

Στα ίχνη του φυγάδα Βασίλη Παλαιοκώστα θεωρεί ότι βρίσκεται η Αστυνομία, που ερευνά με ισχυρότατες δυνάμεις την δασική περιοχή του Αλεποχωρίου.

Η «Επιχείρηση Μαμούθ», όπως την χαρακτηρίζει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, άρχισε στις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας, όταν ένα μαύρο αυτοκίνητο τζιπ VW TΟUAREG δεν σταμάτησε σε μπλόκο της Αστυνομίας στο Αλεποχώρι.

Μετά από σύντομη καταδίωξη που ακολούθησε, το όχημα εγκαταλείφθηκε και ο οδηγός διέφυγε πεζή. Μέσα στο όχημα η Αστυνομία ανακάλυψε ένα Καλάσνικοφ, πέντε κινητά τηλέφωνα και περίπου εκατό σφαίρες. Ο οδηγός διέφυγε με τα πόδια εντός της δασικής έκτασης που περιβάλλει τον οικισμό. Στο όχημα δεν βρέθηκε αίμα, πράγμα που σημαίνει ότι ο κακοποιός δεν τραυματίστηκε όταν οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τα λάστιχα.

Η Αστυνομία εξ αρχής υποψιάστηκε πως ο οδηγός του αυτοκινήτου πρέπει να ήταν ο Παλαιοκώστας. Η υποψία μετατράπηκε σε βεβαιότητα με την ανεύρεση του όπλου και των κινητών, καθώς και από άλλα ευρήματα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η διαδρομή που ακολούθησε ο φυγάς ήταν από Ξυλόκαστρο προς Αλεποχώρι.

Στην περιοχή που σημειώνεται με κίτρινο κύκλο ερευνούν οι δυνάμεις της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του Παλαιοκώστα

Οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το τζιπ ήταν κλεμμένες από αυτοκίνητο ιδίας μάρκας και ιδίου χρώματος (μαύρο) από την εταιρεία "ΥΦΑΣΜΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ", που εδρεύει στο Περιστέρι.

Η εταιρεία απέχει ελάχιστα μέτρα από το φανοποιείο από το οποίο είχε κλαπεί το αυτοκίνητο, που είχαν χρησιμοποιήσει οι συνεργοί του Παλαιοκώστα στη δεύτερη απόδραση.

Αμέσως οργανώθηκε σχέδιο απομόνωσης του ευρύτερου χώρου περιμετρικά και στη συνέχεια άρχισε η επιχείρηση εντοπισμού του φυγάδα. Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ αναπτύχθηκαν στην περιοχή Αλεποχωρίου, αποκόπτοντας τις διεξόδους.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στις περιοχές Μάζι, Πευκογυάλι, Σκίνο και στις γύρω μονές και οικισμούς. Με μεγάλη σχολαστικότητα ερευνώνται οι σπηλιές της περιοχής. Κύκλοι της Αστυνομίας θεωρούν πως ο φυγάς έχει παγιδευτεί και πως η σύλληψή του είναι θέμα χρόνου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία κοντά στο ακινητοποιημένο αυτοκίνητο του φυγά, ανακάλυψε ανθρώπινα ίχνη στο έδαφος. Οι αστυνομικοί ακουλούθησαν τα ίχνη τα οποία οδηγούσαν σε ένα μικρό απομονωμένο σπίτι στο δάσος.

Το σπίτι ερευνήθηκε και ο ιδιοκτήτης εντοπίστηκε όμως η έρευνα δεν απέδωσε κάτι καινούργιο, γιατί τα ίχνη εξαφανίστηκαν. Επί τόπου έφτασε και κλιμάκιο με σκυλιά της ΕΜΑΚ χωρίς όμως αποτέλεσμα. Εξετάζεται αν τα πατήματα στο χώμα ανήκουν στον Παλαιοκώστα.

Η αστυνομία εκτιμά ότι τους δραπέτες βοηθά η γυναίκα που είχε οργανώσει την απόδραση.

Το χρονικό της μεγάλης φυγής

Στις τρεις και μισή το μεσημέρι της 22ας Φεβρουαρίου 2009 ένα ελικόπτερο προσέγγισε την ταράτσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Παρέμεινε αιωρούμενο σε μικρό ύψος και από μία ανεμόσκαλα επιβιβάστηκαν σε αυτό ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ριτζάι. Στη συνέχεια απογειώθηκε και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το ελικόπτερο δέχθηκε πυροβολισμούς από τους φρουρούς των φυλακών, όπως και από μια διμοιρία αστυνομικών που ήταν έξω από το προαύλιο των φυλακών. Μία σφαίρα, μάλιστα, βρήκε το ελικόπτερο.

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, στο σημείο πάνω από το οποίο αιωρήθηκε το ελικόπτερο είχε τοποθετηθεί μια μπλε σακούλα, η οποία και λειτούργησε ως "σημαδούρα".

Πριν από τρία χρόνια, στις 4 Ιουνίου, είχαν αποδράσει χρησιμοποιώντας ελικόπτερο. Οι δύο κακοποιοί είχαν μεταφερθεί στη φυλακή Κορυδαλλού, επειδή επρόκειτο να απολογηθούν στη δίκη τους για την προηγούμενη απόδραση.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για να παραλάβει από την Ιτέα δύο επιβάτες -έναν άνδρα και μία γυναίκα. Το σχέδιο πτήσης προέβλεπε επιστροφή μέσω Ελευσίνας-Μεγάρων, όμως κατά την πτήση της επιστροφής, λίγα λεπτά μετά την απογείωση από την Ιτέα, οι δύο επιβάτες με μία χειροβομβίδα και ένα μαχαίρι απείλησαν τον πιλότο και του ζήτησαν να κατευθυνθεί στην 3η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο πιλότος επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου και ζήτησε να γυρίσει πίσω. Ξαφνικά, το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, προφανώς επειδή κατέβηκε πάνω από την ταράτσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η διοίκηση των φυλακών και κατά συνέπεια το υπουργείο Δικαιοσύνης αιφνιδιάστηκαν για άλλη μία φορά.

Οι δυνάμεις ασφαλείας ακολούθησαν την πορεία του ελικοπτέρου και τελικά το εντόπισαν στην περιοχή μεταξύ Καπανδριτίου και Πολυδενδρίου, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα διόδια Αφιδνών.


ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

001

002

Recommended Post Slide Out For Blogger

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail
outopios@yahoo.com

Online:

Copyright 2010 BLOG CAFE. All rights reserved.

rss digg delicious facebook