Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κάνοντας κλικ στο κουμπί «ΕΔΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ» Μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας η τις παρατηρήσεις σας..!

FB Profile

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αντιδράσεις από όλη την Ελλάδα για το “λουκέτο” του Πάσχα!


Οργή και αγανάκτηση στον κλάδο του τουρισμού και στο επιβατικό κοινό έχει προκαλέσει η απόφαση της ΠΝΟ να δέσει τα πλοία στα λιμάνια την Μ. Τρίτη και την Μ. Τετάρτη. Σφοδρές αντιδράσεις εκφράζονται από ξενοδόχους, τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες της νησιωτικής Ελλάδας, στην απόφαση των ναυτεργατών να κηρύξουν 48ωρη απεργία εν όψει του Πάσχα ενώ έκκληση προς το αρμόδιο υπουργείο και προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ώστε να μην πραγματοποιηθεί η απεργία, ζητούν παράγοντες του τουρισμού.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η απεργία σε δύο από τις πιο κρίσιμες ημέρες για την έξοδο των εκδρομέων θα δώσει τη χαριστική βολή στις ήδη επιβαρυμένες από την οικονομική κρίση επιχειρήσεις.

Καταστροφική η απεργία
«Η κινητοποίηση των ναυτεργατών θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στις ήδη επιβαρυμένες από την κρίση επιχειρήσεις» ξεκαθαρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων ενώ ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιώργος Δρακόπουλος μιλώντας στο www.protothema.gr δηλώνει ότι στην παρούσα εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα όλοι θα πρέπει να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον και όχι το προσωπικό.

« Δυστυχώς μερικές ολιγομελείς αλλά καλά οργανωμένες συντεχνίες με τις πράξεις τους δηλώνουν ότι δεν το έχουν αντιληφθεί αυτό. Η προγραμματισμένη απεργία της ΠΝΟ είναι προφανές ότι δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν τις ημέρες του Πάσχα αλλά και τους επιχειρηματίες των νησιωτικών περιοχών» τονίζει ο Γ. Δρακόπουλος και παράλληλα καλεί την συνδικαλιστική ηγεσία των ναυτεργατών να αντιληφθεί ότι τέτοιες ενέργειες την φέρνουν απέναντι στην κοινωνία. « Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάξει την έννομη τάξη αποτρέποντας καταλήψεις πλοίων και παράλληλα να προχωρήσει σε διάλογο με τους ναυτεργάτες» μας λέει Γ. Δρακόπουλος.

Έκκληση προς τον Γραμματέα της ΠΝΟ Γιάννη Χαλά και στην υπουργό Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση για την 48ωρη απεργία των ναυτεργατών απευθύνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης. «Είναι άδικο, από κάθε άποψη, να χρησιμοποιείται ο νησιώτης και η ακτοπλοϊκή του εξυπηρέτηση, σαν το ακραίο διαπραγματευτικό όπλο για μια τάξη εργαζομένων προκειμένου να διεκδικήσει την ικανοποίηση των αιτημάτων της. Αυτό είναι ο ορισμός της “ομηρίας”, καταδικάζοντας συνανθρώπους μας σε ένα μαρτύριο μέχρι να δικαιωθεί ένας κλάδος» αναφέρει χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι ελπίζει να πρυτανεύσει το αίσθημα της ευθύνης και πως μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο με το αρμόδιο υπουργείο θα συμφωνηθεί ο κοινός τόπος, ώστε η χώρα μας να αξιοποιήσει, κατά το δυνατόν, τα οφέλη από τη βαριά της βιομηχανία, τον τουρισμό.

Την ανάκληση της απεργιακής κινητοποίησης και την λειτουργία με προσωπικό ασφαλείας σε περίπτωση που δεν λήξει η απεργία ζητά το Επιμελητήριο Κυκλάδων με επιστολή του προς το υπουργείο Ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, βαρύτατες ευθύνες επιρρίπτει προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΝΟ, μιλώντας για τακτική απαράδεκτη κι ανέντιμη. « Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούν την επιβίωση των νησιών ως υπομόχλιο για την άσκηση πίεσης προς την Κυβέρνηση. Η ομηρία των επιχειρήσεων, των τουριστών και των κατοίκων πρέπει να λήξει, ειδάλλως η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο με δυσάρεστα, για όλους, αποτελέσματα. Ενόψει του Πάσχα και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, σας καλούμε να ανακαλέσετε άμεσα τις κινητοποιήσεις σας και να επιλέξετε διαφορετικό τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων σας, αφήνοντας κατά μέρος τακτικές που στρέφονται εναντίον της κοινωνίας και των παραγωγικών τάξεων» αναφέρει χαρακτηριστικά σε επιστολή του προς την ΠΝΟ το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις
Ταλαιπωρία δίχως τέλος περιμένει όσους έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στην νησιωτική Ελλάδα για τον εορτασμό του Πάσχα καθώς τα προγραμματισμένα δρομολόγια των πλοίων θα ακυρωθούν λόγω της απεργίας. Υπολογίζεται ότι μόνο την ημέρα της Μ. Τετάρτης όπου παραδοσιακά αποτελεί και μια από τις ημέρες της «μεγάλης εξόδου» των εκδρομέων έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν περίπου 18.000 επιβάτες με 15 δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, τα οποία δεν θα πραγματοποιηθούν.

Αντίστοιχα την Μ. Τρίτη έχουν προγραμματιστεί 10 δρομολόγια τα οποία θα ακυρωθούν.

Όσοι έχουν προορισμό ειδικά τα μικρά νησιά και είχαν κλείσει εισιτήρια με πρωινά δρομολόγια θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να ακυρώσουν το ταξίδι τους, ενώ οι περισσότερες εταιρείες προτίθενται, όπου υπάρχει η δυνατότητα, να μεταθέσουν τα απογευματινά δρομολόγια για μετά τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης.

Σημειώνεται ότι οι επιβάτες οι οποίοι θα θελήσουν να μεταθέσουν την άφιξη τους σε κάποιο νησί θα πρέπει να ταξιδέψουν Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή με τα κανονικά δρομολόγια, των οποίων όμως η πληρότητα στα πλοία αγγίζει το 80%...

Αντιδρούν Σύρος – Τήνος – Πάρος
Σε παρεμβάσεις προς την ΠΝΟ και την κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν άμεσα δήμαρχοι νησιών του Αιγαίου, από την απόφαση της Ομοσπονδίας να κρατήσει δεμένα τα πλοία τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη. «Είναι σενάριο καταστροφής για τα νησιά αυτό. Η αγορά περιμένει πώς και πώς να κινηθεί τις ημέρες του Πάσχα και ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα γονατίσει τις επιχειρήσεις. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική», δηλώνει ο δήμαρχος Σύρου, Γιάννης Δεκαβάλας, προσθέτοντας πως η δημοτική αρχή θα πιέσει το υπουργείο Ανάπτυξης και την ΠΝΟ για άμεση λύση.

Αντίστοιχα, ο δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, κάνει λόγο για τεράστια οικονομική ζημιά αν πραγματοποιηθεί η απεργία. « Πρέπει άμεσα να επέμβει ο αρμόδιος υπουργός και να βρεθεί μια λύση», τονίζει ο δήμαρχος Πάρου, Χρήστος Βλαχογιάννης.

ΠΗΓΗ:http://www.protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

001

002

Recommended Post Slide Out For Blogger

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail

ΣΤΕΙΛΤΕ e-mail
outopios@yahoo.com

Online:

Copyright 2010 BLOG CAFE. All rights reserved.

rss digg delicious facebook